Met de juiste temperatuur in je woning, voel je jezelf opperbest.
Het juiste type verwarming en de manier waarop die is uitgevoerd, zijn dan ook superbelangrijk. Het heeft invloed op het comfort en het energieverbruik van je woning.
Maar wat is de beste keuze?
Een warmtepom, of toch maar beter een CV-ketel. En wat met de binneninstallatie? Gaan we voor radiatoren, vloerverwarming of luchtverwarming?
Bovendien zijn wel er ons allemaal van bewust dat we rekening moeten houden met klimaatdoelstellingen. De wetgever past in hoge snelheid de regelgeving aan om de klimaatdoelstellingen te behalen. Het E-peil werd recentelijk verlaagd van E35 naar E30 voor nieuwbouwwoningen.
Het is dus aangewezen jezelf goed te informeren en te laten adviseren om in de toekomst zorgeloos van je warmte comfort te genieten. Er zijn heel wat vragen die om een duidelijk antwoord vragen.
Onderstaande informatie geeft je alvast wat meer uitleg.
Wil jij ook genieten thuis in alle comfort en rust?
Een centrale verwarming met een gasketel is nog steeds een populaire manier van verwarmen. Logisch, want de nieuwste condenserende ketels combineren een hoog rendement met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. CV-ketels op gas zijn vlot te combineren met radiatoren en vloerverwarming.
Wil je snel een prijsinschatting voor een centrale verwarming?
Condenserende ketel: hoe werkt het?
De ketel recupereert de warmte van de waterdamp afkomstig van de verbrandingsgassen om het water van de centrale verwarming voor te verwarmen. Daardoor ligt het rendement van een condenserende ketel veel hoger in vergelijking met een klassieke CV-ketel.
Wat is een combiketel?
Een combiketel heeft een dubbele functie. Hij is de warmtebron voor de centrale verwarming en zorgt tegelijkertijd voor sanitair warm water
CV-ketel vervanging
Een condenserende CV-ketel op gas is ideaal bij renovatie- of vervangingsprojecten. We kunnen je nieuwe verwarmingsketel snel plaatsen zonder breekwerk. Hij neemt bovendien erg weinig plaats in. Wanneer we je oude gasketel vervangen door een condenserende gasketel, passen we de rookgasafvoer aan volgens de regels van de kunst.
Voordelen van radiatoren
eenvoudige installatie
Radiatoren zijn eenvoudig te plaatsen en aan te sluiten. Een handige klusser kan het misschien wel zelf.
snelle opwarming
Het water in een radiator warmt op tot ongeveer 65°C. Daardoor warmt hij een ruimte zeer snel op. Goed gedimensioneerde radiatoren hebben ongeveer een kwartier nodig om de temperatuur met 1°C te verhogen
Lage aankoopprijs
Ook de aankoop van de materialen is redelijk goedkoop.
Gemakkelijk in gebruik
Met een radiator kan je de temperatuur in een kamer snel en eenvoudig regelen
Voordelen van vloerverwarming
gelijkmatige warmte
Vloerverwarming bestrijkt de hele oppervlakte van een kamer. Daardoor zorgt het voor een heel gelijkmatige warmte. Zonder koude zones.
aangename omgevingslucht
De luchtvochtigheid in de ruimte blijft op peil en er is geen stofverplaatsing door grote hittebronnen
Nooit meer koude voeten
Met vloerverwarming voelt je vloer aangenaam warm. Zo heb je zelfs zonder warme pantoffels nooit geen koude voeten meer
energiezuinig
Het water in het leidingnetwerk wordt opgewarmd tot ongeveer 35°C. De warmtepomp of condensatieketel moet dus minder warmte opwekken waardoor hij minder energie verbruikt.
Meer plaats
In tegenstelling tot radiatoren of accumulatoren, neemt vloerverwarming geen ruimte in.
Wil jij centrale verwarming met radiatoren in je woning?